Sunday, May 10, 2009

Невладине Институције и како се одбранити

Свакодненво можемо прочитати натписе и чланке о различитим невладиним институцијама и организацијама које креирају политику у различтитм дијеловима свијета па тако и на Балкану.
Вечином се мисли на САД организације и њихову повезаност са владом.
У САД постоји на стотине невладиних организација имплементинг на хиљаде најразличитијих пројеката. Вечина њих има звучна имена и готово све које врше стварање јавног мијењ изван САД ће вам на различите начине покушавати представити да у ствари износе мишљење владе САД.
Пођимо са анализом. Ако је све то тачно онда зашто нам уопште долазе и убијеђују нас у ишта. Зашто то једностано не спроведу без нас.
Једноставно зато што то није тачно. Задатак Невладиних институција је стварање јавног мијења одностно утицај на вас саме да прихватите њихове идеје и извршите сами оно што они предлажу. ОНИ АПСОЛУТНО МЕМАЈУ МОГУЋНОСТ ДА ТО ОСТВАРЕ БЕЗ ВАС. Није искључено да постоје и наши политичари који су са истим идејама, али ни они немогу то спровести уколико намају јавну подршку.
Ту се опет враћамо на Невладине Институције. У једном тренутку вам може изгледати да је ћитав свијет иза њихове идеје и да сте једини проблем Ви. Прво свијет је обично на вашој страни а Ви за њих и јесте проблем јер се супротстављате.
Онда шта урадити.
Бити информисан, знати ко су они и не обрачати уопште пажњу на њих. Једини који можете нешто промијенити сте Ви.
Да закључимо. Нетреба пристати нинаккаву промјену која није у нашем интересу а не нарочито признати независност Косова или укинути Републику Српску. Наравно то незнач да нетребамо разговарати и тражити боља рјешења али само ако одговарају нама.

No comments:

Post a Comment